Friday, January 25, 2013

Down by the water

Seattle was good to us on Friday, spoiling us with sunshine and 10 degrees C. Sadly enough, I spent most of the day indoors, but I started out good by walking to work; a meditative 45 min stroll along Lake Union.

It was still pretty dark when I crossed the Ship Canal, but as I continued along Westlake Ave the sky was progressively turning brighter.

 
I kept my pace, dreaming of the countless yachts and houseboats I passed on the way.


Lake Union Park still looks rather gloomy, but winter will soon turn to spring. I can feel it already; it's there. Waiting.


Fred Hutch is hiding behind the white building that harbors the Museum of History and Industry. Not far now. But before getting there, I must pass the Center for Wooden Boats.


And dream some more.

  
Just imagine how lovely this walk is going to be in a few months' time. A treat, every morning!

5 comments:

 1. oj vad fint!! 10 grader plus?? igår hade vi 18 minus här ;)
  kram!

  ReplyDelete
 2. Hej Sofia! Jag visste inte att du flyttat till Seattle. Satt och bläddrade i din avhandling och blev nyfiken på var du hamnade, kul att du trivs. Jag var där för ett par år sen och det är en helt fantastisk stad. Har du gjort den där underground-touren under staden? Den var bra, även om man kände sig som en riktig turist. Nåväl, kul att se att det går bra för dig.
  Hälsningar Henric

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämen, så kul att du hittade hit! Jag har inte turistat under jord än, men är helt klart sugen på att göra det. Tänkte passa på någon gång när jag har besök ifrån Sverige. Har inte ens åkt upp i Space Needle, så det finns helt klart en hel del kvar för mig att upptäcka.

   Hoppas allt rullar på bra för dig också!

   Delete
 3. Jag hoppade över Space needle, hann inte med allt men skulle gärna göra det nästa gång jag åker dit. Det rullar på bra för mig, jag fick en tjänst på MR i Stockholm så nu bor jag där :-) Projekten känns väldigt intressanta och kollegorna är trevliga, men stan slår inte Seattle. Hur länge stannar du? 2år?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, så det blev Stockholm för dig till slut ändå - roligt! Jag hoppas stanna i Seattle i åtminstone 2 år, sedan får vi se vad som händer. Det känns rätt kul att inte ha någon färdig plan. :)

   Delete