Friday, September 28, 2012

Monopoly money

Got my first pay check today! Literally: a real pay check. Made out of paper. Ehm. Not sure of how comfortable I feel walking around with a full month's pay on a fragile little piece of paper. I think I'd better head straight for the bank (without passing GO). After beer hour, that is.

5 comments:

 1. Du kan be om "direct deposit", att de gör som vi tycker är vanligt: hivar in pengarna på ditt konto. det har alla större arbetsgivare. Hos mindre får man ofta pengarna på en check i ett kuvert...

  När jag bodde där, före internetbankerna och långt från postgirot, fick man ägna en kväll i månadsslutet åt att skriva checkar och lägga i kuvert tillsammans med nedre halvan av räkningarna. De enda som blev glada av det var US Mail...

  ReplyDelete
 2. Jag har redan fixat direktinsättning av lönen framöver, men av någon anledning är de alltid tvungna att köra en "testrunda" första månaden - därav papperschecken denna gång. Ändå fascinerande att de klamrar sig fast vid detta urmodiga system!

  ReplyDelete
 3. USA är hopplöst antikverat i flera avseenden. Lite lustigt att ett av världens ledande teknikländer är det på ett så uppenbart sätt.
  Ett annat exempel är fablessen för ledningar i luften, i en normalstad ser man ju knappt himlen för alla ledningar, de för trafikljusen inkluderade.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanske är nån smart tanke bakom, så som britterna har vattenrör på utsidan så det är lättare att tina dem om de fryser?

   Delete