Thursday, November 22, 2012

Easy as 1-2-3

All right; one bowl of creamy homemade custard is resting in my fridge. Surprisingly simple! Why on Earth are Swedish grocery stores packed with a battery of ready-made artificial versions when it is so straightforward to whisk together one's own vanilla cream in less than 20 minutes? Granted, it is a lot easier to regulate the temperature and avoid overcooking if you have a gas stove, but still. Try it! (If you like custard, that is. Personally, I don't consume it very often, but it's always fun to learn new things.)

Now it's time for a nice, long run before I take off for today's bingeing session. Happy Thanksgiving!

2 comments:

  1. hihi du ser! plättlätt, och mycket godare än marsan och andra otrevligheter... kakan ser ju förresten jättefin ut! konstigt att både socker och mjöl beter sig annorlunda... mjölet kan jag förstå med glutenmängd osv, men sockret? spännande

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja! Bra att du peppade mig att göra egen. :) Kakan blev f.ö. supergod: seg och lite knäckig på ytan, äpplig och saftig inuti. Fattar inte heller vad som var grejen med sockret, men det blev liksom aldrig pösigt när jag vispade ihop det med äggen - bara segt, typ. Men det blev ju bra ändå, som tur var!

      Delete